Certimed

Certimed

De digitale omwenteling van Certimed

Met zowat 600.000 tot 700.000 attesten per jaar is Certimed in België de marktleider op het vlak van controlegeneeskunde. Met de medewerking van Input For You focust het nu op een volledig digitaal platform. Transformatie en dus change zijn de sleutelwoorden.

Sinds enkele jaren legt Certimed zich toe op het ondersteunen van bedrijven bij de aanpak van ziekteverzuim en de begeleiding om werknemers zo snel mogelijk terug aan de slag te krijgen. “Dat is voor ons een strategische focus,” vertelt algemeen directeur Bart Teuwen. Daarvoor zal er dit jaar ook een nieuw digitaal platform gelanceerd worden zodat de HR-afdeling van ondernemingen per medewerker een en ander makkelijk kunnen opvolgen. Certimed, dat deel uitmaakt van de Mensuragroep telt zo’n 5.000 klanten waaronder het volledig Vlaams en Waals onderwijs.

De basisactiviteit van Certimed is vandaag nog steeds de medische controle van werknemers en het nagaan of ze al dan niet arbeidsgeschikt zijn. Naast de 43 eigen personeelsleden heeft Certimed zo’n 300 zelfstandige controle-artsen op de baan. Daarnaast neemt het ook het volledige administratieve proces over en verwerkt het de ‘ziektebriefjes’. Met 600.000 tot 700.000 attesten per jaar is dat geen sinecure. Hiervoor doet Certimed beroep op Input For You. Het verzorgt de volledige digitale scan van de ziektebriefjes die binnenkomen via e-mail of post. “De overheid heeft al heel wat inspanningen gedaan om de digitale omslag te maken bij geneesheren, maar zover zijn we nog niet. Zowat 60 tot 70% van de attesten zijn nog steeds analoog,” duidt Bart Teuwen. Hij verwacht dat het nog twee tot vijf jaar zal duren voordat alle artsen die digitale weg zullen inslagen.

Input For You moet dus aan de slag met heel wat handgeschreven attesten maar slaagt erin die zo goed als feilloos om te zetten in digitale bestanden. “Die investering is vrij snel terugbetaald. We hebben een vijftal voltijdse medewerkers kunnen besparen,” zegt Bart Teuwen. “We zijn dan ook erg tevreden over Input For You. Het is een betrouwbare partij, de kwaliteit is prima en ze denken mee aan oplossingen. Wij moeten immers slim en efficiënt werken omdat de marges niet groot zijn. Innovatie is dus een must,” aldus nog Bart Teuwen.

Voor Certimed is een van de grote projecten voor de komende jaren de verdere uitbouw van een nieuw digitaal platform. Ook dat wordt een enorme uitdaging.