Globality Health

Globality Health

Digitale ziekteverzekering voor expats – Globality Health

Een bedrijf met een duidelijke focus: de uitzonderlijke internationale ziekteverzekering voor expats. Globality Health is een relatief jong bedrijf, opgericht in 2008, maar met zo’n 25.000 klanten, waarvan twee derde zakelijke gebruikers zijn, is het meer dan een wereldspeler. Voor haar digitale reis koos Globality Health voor Input For You. “En we zijn heel blij dat we met hen samenwerken”, zegt David Heinemann, Head of Operations.

Een werknemer die bijvoorbeeld als expat naar Indonesië wordt gestuurd om er te werken, krijgt meteen de nodige ondersteuning, informatie over medische zorg en een totale ziekteverzekering, 24 uur per dag. Niet altijd vanzelfsprekend, want elk land heeft zijn eigen eigenaardigheden, zijn eigen regels, zijn eigen aanpak, vaak zijn eigen taal en ook zijn eigen codes voor papieren of digitale arbeid en opvolging. Het gaat om niet minder dan 200.000 facturen per jaar. “Papier was nooit echt een probleem. We kunnen expats niet vragen om hun documenten per post op te sturen. Vaak ging het wel via e-mail, wat erg omslachtig is. Vandaag komt 77 procent binnen via smartphone of via de selfserviceportalen voor zakelijke en individuele klanten”, zegt een enthousiaste David Heinemann.

Sinds december 2020 is Globality Health gestart met het ‘Claims Automation Project’, eerst in Duitsland, nu ook in Oostenrijk, Singapore en de Verenigde Emiraten, dat na verloop van tijd wereldwijd zal worden uitgerold. Het is de bedoeling om een uniform machtigingssysteem uit te werken waarbij de verschillende parameters automatisch worden ingelezen. Zoals gezegd is dit niet zo eenvoudig omdat elk land zijn eigen standaard heeft. Er is gekozen voor een samenwerking met Input For You en Globality Health heeft alle afdelingen betrokken, het projectmanagement, IT en operations. “Ik ben zeer tevreden over de samenwerking met Input For You. De kwaliteit is zeer goed”, beaamt David Heinemann. De return on investment was bijna onmiddellijk.

Wanneer Globality Health 100 procent digitaal zal gaan, is nog gissen. Nu komt nog 23 procent van de declaraties binnen via e-mail, maar dat wordt elk jaar minder. “Digital is the way to go,” zegt David Heinemann.

Globality Health heeft zijn hoofdkantoor in Luxemburg en heeft klanten over de hele wereld, vooral in Europa, Azië en de Amerikaanse continenten. Een derde van de gebruikers bevindt zich in West-Europa.