Renson

Renson

De digitale ventilatie van Renson

Het gaat Renson, dé specialist van ventilatiesystemen, voor de wind. Het West-Vlaamse bedrijf, wereldwijd actief in in 83 landen, kan amper volgen in het verwerken van de orders. Het succesverhaal wordt mede in de hand gewerkt door Input For You dat zorgt voor de digitalisering van de facturen.

 

Renson uit Waregem is een van de weinig gekende Belgische parels. Het is vooral gekend voor z’n ventilatiesystemen maar het is inmiddels uitgegroeid tot een onderneming met een groot aanbod van kwaliteitsproducten zoals zonwering, gevelbedekking en terrasoverkappingen. Het staat met zo’n 1.200 medewerkers voor een omzet van liefst 240 miljoen euro.

 

Renson werkt aan een stevige volledige digitale transformatie met een overschakeling van een IBM Power naar een SAP S/4 HANA-oplossing met een sterke Microsoft Azure-verankering. CIO Koen Van Loo kent als geen ander het klappen van de zweep en slaagt erin om met z’n team van zo’n 40 IT-medewerkers de huzarenklus te klaren.

 

Het eclatante succes zorgt echter voor enige druk op de toeleveringsketen. Het proces wordt dankzij Input For You in goede banen geleid. Vroeger werd de facturatie van de leveranciers en klanten manueel verwerkt. Het gaat om zo maar even 50.000 facturen per jaar. Dat zorgde wel eens voor verloren documenten of onnauwkeurigheden.

Nu is dat proces volledig gedigitaliseerd. CIO Koen Van Loo had in het verleden reeds samengewerkt met Input For You voor de digitalisering van de facturatie en het archief. Bij Renson werd opnieuw een tender uitschreven en ook deze keer kwam het Brusselse bedrijf er op het vlak van prijs/kwaliteit er als het beste uit. “Heel wat facturen komen nog op papier binnen, of op pdf-formaat via e-mail, vandaag zo’n 80 procent. Input for You zorgt voor de digitale verwerking in XML-formaat.” De return on investment was een no-brainer. “Iedereen zag dat het manueel niet meer haalbaar was. We zijn blij dat voor de automatisering gekozen hebben.” aldus nog Koen Van Loo